Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Музика душі

Музика душі

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Київської області)

 

Театрально-музична вітальня «Співзвуччя» продовжує серію заходів, присвячених видатним людям. 

Кожна зустріч несе нову інформацію про художників, письменників і поетів, музикантів і композиторів, що дозволяє розширити світогляд та підвищувати культурний рівень читачів та пробудити їх інтерес до музики, поезії, мистецтва.                

Дуже цікавими були вечори, присвячені Сергію Єсеніну, Юліану Семенову, Нікколо Паганіні. Як несхожі їх долі! Але одне об'єднує їх: всі вони неймовірно талановиті! Вони визнані генії, і їх творіння живуть і понині.

Розповідь про того чи іншого віртуоза супроводжується показом фільму, фотографій, картин, а також прослуховуванням музичних творів. Виступаючі підбирали маловідомі факти біографій, які дуже зацікавили слухачів.

Кожна нова зустріч несе особливу атмосферу, яка створюється розповідачем. Глядачі  немов би занурюються в той час, коли жив той чи інший геній. Присутнім  передається їх біль та радість, такі як відчували талановиті люди, іноді невизнані своїми сучасниками.

Просто чудово, що є люди, які люблять мистецтво, яким цікаво знати, як складалася доля тої чи іншої великої людини, і які збираються разом, щоб дізнатися якомога більше про їх життя і творчість, прочитати їх твори та книги, присвячені їх долі.

Кропта О.В.,  

завідуюча сектором клубної роботи 

Славутицького ЗБІЦ 

Київської області