Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка-пам'ять до Дня пам'яті захисників України

 29 СЕРПНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕННІСТЬ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ.

 

У ці серпневі дні в Україні вшановують пам'ять загиблих українських військових, учасників АТО. Саме 29 серпня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни.

В Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих Київської області розгорнуто книжкову виставку-пам'ять, яка присвячена цій даті. До уваги читачів періодичні видання та книги, які описують Іловайську трагедію та війну на Сході України. Крім цих видань на виставці представлені інформаційні матеріали про жителів району, які віддали своє життя за незалежність України.

У цей час там саме поспіли соняхи, але їх урожай так і не зібрали у 2014 році, адже в цих соняхах, зокрема, тривали бої й залишилися загиблі українські захисники. Тому сонях - символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

Понад 1700 добровольців та військових брали участь у боях поблизу цього міста. Їхня загальна тривалість становила майже 600 годин. 366 загиблих, 158 зниклих безвісти, 429 поранених, 128 полонених... Це - сумна статистика Іловайська, одна з найбільш трагічних сторінок нашої історії. З кожним роком нам стає дедалі більше відомо про неї. Чи був «зелений коридо»? Хто досі маніпулює суспільною думкою? 

Схилімо наші голови і вшануємо пам'ять наших гкроїв, які загинули в зоні АТО/ООС за мирне небо над ними, за дитячий сміх, за нашу свободу. Пам'ятаймо наших Героїв кожної миті, кожної хвилини, кожного дня!