Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Полечу вдалінь за небосхили»

 «Полечу вдалінь за небосхили»

(З досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

Літературно-поетична година «Полечу вдалінь за небосхили» до 105-ої  річниці від дня народження О. О. Мусієнка пройшла в рідному селі поета, в бібліотеці-філіалі №24 Іванківської РЦБС Київської області.

В українській поезії, в славетній плеяді поетів-фронтовиків, є зовсім молоді поети, які так і лишилися назавше вічно молодими. Їхній талант ледве встиг дозріти, вірші з’явилися в товстих і тонких журналах, – як бойова тривога в червні 1941 року покликала поетів-юнаків на фронт. Багато з них стали жертвами першого року війни. До когорти поетів-фронтовиків, що загинули в перший рік весни, належить і наш земляк, уродженець с. Станішівка Оксентій Оксентійович Мусієнко, пам'ять якого вшановують в ці дні в бібліотеках району.

На захід зібралось багато читачів, більшість з яких – діти. Почесними гостями на святі були рідні племінниці поета Худенко Людмила Степанівна та Собіченко Світлана Степанівна. Сестри прийшли з живими квітами, на знак вшанування пам’яті свого дядька, які  поставили біля його портрета. Вони поділились сімейними спогадами, розповіли про добре серце Оксентія та чуйне відношення до своєї родини, показали фотографії з сімейного архіву, рукописні зошити поета.

Ведуча свята, бібліотекар Наталія Оденюк, розповіла про життя та творчість Оксентія Оксентійовича,ознайомила з викладкою літератури про життєвий та творчий шлях поета, зробила огляд збірок з його віршами. 

Каріна Неліна, Ільєнко Сергій та Петришко Олена читали вірші поета. 

Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері.

Наталія Оденюк,

бібліотекар бібліотеки-філіалу №24

Іванківської ЦБС Київської області