Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Пам’ятай, Україно, своїх вірних синів»

 «Пам’ятай, Україно, своїх вірних синів»

(З досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

В Україні 29 серпня відзначають День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Таку пам’ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський. Для відвідувачів Іванківської центральної районної бібліотеки експоновано книжкову виставку «Пам’ятай, Україно, своїх вірних синів» , на якій представлені книжкові видання про війну на Сході України та учасників АТО. Вшановано пам’ять наших земляків, які за майбутнє нашої держави, за майбутнє наших дітей віддали найдорожче - своє життя, це: Габорак Олег Васильович, Корота Євген Миколайович, Іванета Віктор Станіславович

Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті та в наших серцях!

Заходи по вшануванню пам’яті загиблих героїв проходять у всіх бібліотеках Іванківської РЦБС

Саме в цей день, в методичний кабінет ЦРБ завітала бойовий медик, учасник бойових дій на Сході України, дружина воїна АТО – Ірина Борисівна Петрова. Працівники, Алла Гончаренко, Людмила Яковенко та Тетяна Василенко, поспілкувалися з Іриною, переглянули теку-інфотеку про воїнів АТО Іванківського району «Новий час – нові Герої», де вона впізнала серед земляків знайомі обличчя своїх побратимів. Гостя поділилася спогадами про свої фронтові роки, про життя, нині покійного чоловіка,  Павла Петрова, який воював у 25-му батальйоні «Київська Русь».

Ірині Петровій методисти подарували книгу «Пам’ятай, Україно, своїх вірних синів» про загиблих героїв Іванківського району в антитерористичній операції 2015-2016 рр.

Пам’ятаємо і шануємо Героїв!

Людмила Яковенко,

бібліограф ЦРБ