Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Іловайськ: кров, що пролилася, - кров за Україну!»

 Зустріч з волонтером, місцевою поетесою Л. Г. Гриценко 

«Іловайськ: кров, що пролилася, - кров за Україну!»

(З досвіду роботи Сквирської РЦБС Київської області)

 

28 серпня в Сквирській центральній районній бібліотеці проведено зустріч з волонтером, місцевою поетесою Людмилою Геннадіївною Гриценко. Захід «Іловайськ: кров, що пролилася, - кров за Україну!», присвячено 5-ій річниці Іловайської трагедії та вшануванню пам’яті загиблих захисників України.

Людмила Гриценко - великий патріот нашої країни, яка живе її болями і радощами. Зі щемом в серці, з болем в душі декламувала авторка власні вірші, насичені патріотизмом: «Катам не пробачить», «А там, під Іловайськом», «Ти знаєш, брате?», «Вони для нас Герої», «Весняні сподівання» (присвята воїну-снайперу Саші «Тихому»), «Чекали танки», «Виїзд» (присвячено бійцю з «Айдару»,позивний «Лютий»), «Мовчить ефір» (присвячено Вані Пантілєєву, позивний «Міміно»), «Сповідь снайпера», «Мій добрий татку», «Я знаю як чекати із війни» та «Молитва».

Гострим болем і великою тугою пройнятий кожен її твір. Своїми віршами Людмила Геннадіївна проникає в душу кожному: відкриває той бік війни, який бачать наші захисники і передає його нам.