Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Незалежна і єдина рідна Україна

 Літературно-музичне свято

Незалежна і єдина рідна Україна

(З досвіду роботи Києво-Святошинської РЦБС Київської області)

 

«24 серпня – знаменна дата для кожного українця. В цьому році наш народ відзначає 28-у річницю Незалежності України, відколи здійснилася споконвічна мрія українців – бути господарями на своїй землі.

З часів Київської Русі українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї, не зазнаючи водночас поневірянь і утисків, боролися за свою свободу.

І сьогодні її громадяни мусять захищати своє право бути господарями на власній землі. Майже щодня війна на сході країни забирає все нові й нові життя. Отож День Незалежності – це не лише свято. Для кожного з нас це, передусім, нагода знов відчути свою приналежність до рідної землі. Відчути себе частинкою великого цілого і знову пересвідчитися в нашій єдності, в тому, що ніхто і ніщо не змусить наш народ скоритися.

День Незалежності – це свято, яке в історію України вписав кожен із нас своєю боротьбою, чесною працею. Це є вираженням історичного прагнення нашого народу до свободи, умовою втілення його бажання бути справжніми господарями на власній землі».

Цими словами розпочала бібліотекар відділу обслуговування Києво-Святошинської ЦРБ для дорослих Ніна Івасенко літературно-музичне свято «Незалежна і єдина рідна Україна».

Вона розповіла про події пов’язані з історією українського державотворення, видатними постатями української історії. Згадали і переглянули фото зустрічі з Героєм України, політичним і державним діячем Левком Лукʼяненком, яка відбулася в стінах нашої бібліотеки в 2017 році.

Вчитель ЗОШ №2 Лариса Литвин познайомила присутніх з творчістю Бориса Гуменюка та Кузьми Скрябіна, а її учні Музиченко Кирило, Рижевський Євген та Плиско Юрій читали вірші цих авторів.

Протягом години присутні на заході слухали пісні та вірші про Україну, родину у виконанні ансамблю народного аматорського хору «Вишневий дзвін»

На закінчення свята Ніна Івасенко подякувала всім присутнім та висловила побажання, щоб це свято доторкнулося до сердець, а почуте влилося в душі. Віримо в майбутнє України і бажаємо, щоб свято Незалежності принесло в українські родини щастя, добро, мир та любов. Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням єдності та порозуміння.

Святкуймо і пам’ятаймо слова видатного українського політичного діяча, історика, публіциста В’ячеслава (Вацлава) Липинського (1882-1931), палкого патріота України:

«Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути».