Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літо - найкраща пора, коли не тільки можна відпочивати та весело проводити час

 

Літні канікули в бібліотеці.

(З досвіду роботи Києво-Святошинської РЦБС Київської області)

 

Літо - найкраща пора, коли не тільки можна відпочивати та весело проводити час, але й дізнаватися щось нове та цікаве. Вишнівська міська бібліотека  для дітей сприяє культурному та освітньому розвитку дітей, працівники намагаються, щоб дітки не тільки оздоровилися за канікули, запаслись енергією, а й максимально розширили світогляд, збагатили себе новими знаннями та незабутніми враженнями.

Міжнародний  день захисту дітей відзначала вся країна, в тому числі і наше місто. Наша  бібліотека також брала участь у цьому святі. Ми провели для маленьких гостей чимало конкурсів і вікторину "Права та обов`язки маленької людини" в яких діти мали змогу перевірити свої знання та  кмітливість .

На літніх канікулах діти мали змогу позайматися творчістю. Працівники нашої бібліотеки  провели майстер клас з виготовлення паперових квітів та подарункових коробочок .

Діти мандрували сторінками книги Є.Білоусова "Казки та легенди Криму" . Познайомилися з побутом, звичаями та усною народною творчістю цього етносу, який є складовою багатомільйонного народу України.

До 170-річчя  з дня народження Олени Пчілки  підготували літературну виставку-портрет « Олена Пчілка – горда і творча душа».

Також відбувся ряд заходів з психологом Нелею Пашинською, де за щирою розмовою діти дізналися багато цікавого.

Щотижня ми запрошуємо наших маленьких читачів на бібліокіно, перегляд мультфільмів та фільмів, рекомендованих шкільною програмою. 

Казки люблять усі – і діти, і дорослі, адже у них стільки чудес! А якщо й трапляються перешкоди, то казковому герою легше придумати вихід із складної ситуації – тому що в казці усе можна. До того ж усім відомо, що казки завжди добре закінчуються.

Пересвідчилися у цьому наші користувачі. Бібліотекарі проводили  голосні читання  казки Б. Чалога «Сто пригод  Барвінка та Ромашки» , даруючи їм світ, де діти  мають змогу мріяти, уявляти і розуміти,  а також  казки   "Іссумбосі , або Хлопчик-Мізинчик" із подальшим обговоренням , під час якого читачі вели активну бесіду про риси та вчинки героїв, ділились власними міркуваннями про те, що б вони зробили на місці головного героя Після прочитаного  з задоволенням малювали головних героїв. 

Такі заходи сприяють залученню дітей до бібліотеки, підвищують інтерес до читання , до пізнання  нового, до розвитку загальних інтересів і з нетерпінням чекають зустрічей з книгою. 

Літо продовжується, тож запрошуємо всіх охочих весело та креативно провести вільний час.  Цікавих вам зустрічей у бібліотеці!