Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Я + Я = Моя сім’я»

 Вікторина    «Я + Я = Моя сім’я»

(З досвіду роботи Славутицької ЦБС Київської області)

     

 Кожного року, коли ми святкуємо День матері, ми занурюємося в атмосферу любові і душевного тепла. Адже слово «мама» - головне в нашому житті, слово, з якого  все почалося на Землі.

Тому було вирішено в цей день поговорити з читачами молодшого шкільного віку про їхню родину та провести вікторину, в ході якої діти показали хороші знання характеру і звичок своєї мами.

На питання, чим може прославитися їх найближча людина, діти, не замислюючись, перерахували всі достоїнства  своїх мам. Як же їх  виявилося багато! Це зайвий раз підтвердило, як сильно діти їх люблять і наскільки добре їх знають.

З розмови про своїх матусь вікторина перейшла на казкові персонажі. Тут вже знадобилося знання самих творів та їх головних героїнь, якими, звичайно ж, є матері. Читачам було неважко вгадати їх, що, в свою чергу, не могло не порадувати. Значить, наші діти читають і цікавляться літературою.

А як же інакше: у чудових мам ростуть чудові діти!  

В ході вікторини була запропонована гра-анаграма, де читачі розгадали такі важливі слова, як «взаєморозуміння», «любов», «щастя», без яких не може існувати жодна сім'я.

Діти отримали настанови: берегти своїх мам, допомагати їм у всьому,  піклуватися про них, адже  так важливо відчувати підтримку і увагу своїх близьких.

І хочеться вірити, що дочки і сини будуть дарувати тепло і ніжність своїм батькам не тільки в свята, а щоденно, з року в рік, пам'ятаючи про те, що дорожче і ближче мами немає нікого на світі.

Кропта О. В.

зав. сектором клубної роботи 

Славутицького ЗБІЦ Київської області