Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Презентація казки О. Зубченка

 

Презентація казки О. Зубченка «Гриць і Змієва гора» 

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

3 травня в Бородянській районній бібліотеці для дітей Київської області відбулася презентація книги Олександра Зубченка «Гриць і Змієва гора». На зустріч з читачами-дітьми 2-а класу (вчитель: Вербицька О.В.) і 3-б класу (вчитель: Панасюк А.Ю.) Бородянської ЗОШ І- ІІІст. №1 завітав сам автор, якого представила присутнім Наталія Гарбуз, завідуюча бібліотеки. Розпочалась презентація з несподіванки для пана Олександра, а саме з читання напам’ять початку віршованої казки «Гриць і Змієва гора» читачами-учнями 2-а класу. Неабияк заінтригували діти й своїх однолітків. А далі вже сам автор повів дітей у світ пригод і відкриттів, які чекали на Гриця та його друзів. 

Повчальна історія знайшла відгук у юних серцях і вони жваво реагували на почуте з вуст письменника, адже недарма цей твір був переможцем конкурсу «Коронація слова» у 2016 році в номінації «Віршовані твори для дітей»

На захід до бібліотеки завітали гості: Олексій Черкашин, заступник голови Бородянської райради та Людмила Близнюкова, депутат Бородянської райради

Свято першого читання віршованої казки Олександра Зубченка «Гриць і Змієва гора» на Бородянщині відбулося завдяки Юлії Соловйовій, правозахисниці і депутату Пісківської ОТГ, яка подарувала 27 примірників книги для всіх бібліотек Бородянської ЦБС. Але це ще не всі подарунки від Юлії Олександрівни, - завітала вона з новою книгою видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА  - «Пропала грамота» М. Гоголя  з автографом художника А. Потурайла - подарунком  для бібліотеки, і смаколиками - для дітей. Завдяки автору, Олексадру Зубченку та друзям бібліотеки Юлії Соловйовій і Олексію Черкашину, ця зустріч стала справжнім святом для юних читачів!

Валентина Вашуленко

директор Бородянської РЦБС 

Київської області