Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Хай буде з нами Великодня казка»

 

Великдень іде – свято в душі несе 

(з досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Настала весна, а разом з нею в наш дім приходить найсвітліше і найулюбленіше свято – Пасха Христова, або Великдень. Усі люди чекають цього свята, готуються до нього. Саме про підготовку до Великодня читайлики Таращанської районної бібліотеки для дітей Київської області, а самевихованці «Дошкільника» при ЦТДЮ «Веселка» та читачі-учні 3-х класів ЗОШ №2 дізнались  на «народознавчих стежинах» 23 та 24 квітня.

Бібліотечні працівники разом з гуртківцями студії «Дивослово» Центру творчості дітей та юнацтва «Веселка» розповіли про Вербну неділю, яка передує Великодню, а Кустовський Артем та Костенко Даша відтворили обряд сценкою «Я маленький вістунець»

Ведучі – Горошко Міша та Свірська Настя розповіли про те, що треба робити в останній тиждень перед святом, та про головні атрибути: паску та писанки, крашанки, мальованки, дряпанки, які виготовляють не один день. Дізнатись багато цікавого про символи на яєчках, кольори, в які їх фарбують, що кладуть у Великодній кошик допомогло відео, яке супроводжувало розповіді. Діти дуже уважно його переглядали. А ще з задоволенням познайомились з книгами, журналами, які були представлені на книжковій виставці «Хай буде з нами Великодня казка».

Читці – Іценко Софійка, Коряко Станіслава, Кияшко Улянка, Новікова Альбіна, Школьна Маша, Степченко Даша, Луценко Аня, Штика Максим та Шпильова Даринка декламували вірші Великодньої тематики. Бібліотекар Світлана Миколаївна Фещенко познайомила діток з народними іграми, в які вони можуть пограти з друзями. Всі з задоволенням пограли та переглянули мультфільм «Казка про чарівне яйце»

Ведучі закликали всіх присутніх розповідати друзям, знайомим, рідним про славні традиції України, зберігати та примножувати їх.

 

 

Світлана Оляніцька,

завідуюча Таращанською бібліотекою 

для дітей Київської області.