Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День навколишнього середовища

 

Подорож по планеті Земля

(З досвіду роботи бібліотеки с. Дівичкі Дівичківської ОТГ Київської області )

 

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля». В 2019 році в Україні День навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 20 квітня.

В цей день громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.

Дана тема є постійно досить актуально. На сьогоднішній день ми можемо спостерігати забруднені водойми, засмічені ліси, сміттєзвалища з величезною кількість пластику та поліетилену, які мають досить довгий період розпаду (поліетилен близько 400 років), та багато інших екологічних проблем.

Як ми можемо змінити цю небезпечну ситуацію? Мабуть, почнімо з себе. Замінимо поліетиленові пакети на пакети з целюлози, або звичайні багаторазові сумки з тканини. Будемо прибирати сміття після відпочинку в лісі, не будемо купувати штучні квіти для цвинтарів, а замінимо їх на живі квіти. Будемо брати активну участь у суботниках, та не будемо байдужими до навколишнього середовища. 

У бібліотеці села Дівички організовано невеличку книжкову поличку «Подорож по планеті Земля». Зацікавлені читачі зможуть більш детально ознайомитися з екологічними проблемами сьогодення та шляхами їх вирішення. 

 

«У безморальному суспільстві всі винаходи, що збільшують владу людини над природою, - не тільки не благо, але безсумнівно й очевидне зло.»

 

Лев Толстой

 

Сергієнко Н.О.,

завідуюча бібліотекою с. Дівички

Дівичківської ОТГ Київської області