Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День здоров’я в бібліотеці

 

Найдорожче в житті – це здоров’я

До Всеукраїнського тижня громадського здоров’я 

(З досвіду роботи Білоцерківської міської ЦБС ім. П.Красножона)

 

«Кожному від народження дається найцінніший дар – життя. І найдорожче, що є в житті – це здоров’я. Але, хоч як не дивно, люди дуже легковажно можуть ставитися до здоров’я, особливо коли молоді. А його потрібно берегти і цінувати» - такими словами розпочала гру-квест «День здоров’я в бібліотеці» бібліотекар Білоцерківської міської бібліотеки для дітей Київської області Антоніна Даценко.

Читачі прослухали легенду про бізнесмена, який, навіть за великі гроші, не зміг купити собі й години життя. Визначили складові здоров’я. А далі Антоніна Борисівна запросила шестикласників БЗШ № 11 взяти участь у грі-квесті «День здоров’я в бібліотеці». Ознайомила їх з картами маршруту, попередньо розділивши на дві команди «Апельсин» та «Вітамін».

З запалом і задоволенням читачі виконували завдання квесту, а розпочався він з конкурсу капітанів «Зрозумій мене». Далі учасники рушили за маршрутним листом станціями «Рух – це життя», «Цілюща абетка», «Всезнайки», «Фітоцентр», «Мийдодір», «Знайди слово», «Спортивна вікторина». Всі завдання були пов’язані з питаннями здорового способу життя. 

До фінішу команди-учасників квесту прийшли одночасно, отримавши в нагороду пам’ятки-рекомендації «Будь здоровий!» і смачний та корисний подарунок від бібліотекарів – кошик з яблуками

 

Олена Корнієнко

завідувачка центральною бібліотекою 

для дітей К ЗБМР Білоцеркіфвська міська

ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.