Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Людина і здоров’я»

 Всесвітній день здоров’я

(З досвіду роботи Ірпінської МЦБС Київської області)

 

З нагоди Всесвітнього дня здоров’я в Ірпінській центральній міській бібліотеці Київської області 9 квітня було оформлено тематичну виставку «Людина і здоров’я» та проведено годину здоров’я «Корисні поради для вашого здоров’я».

Захід відкрила завідувач Ірпінської МЦБС Київської області Циганенко Олена Єгорівна. Вона розповіла про історію свята, його традиції, медичні винаходи, присвячені цій даті. Ознайомила читачів зі спектром здоров’я: психічне, фізичне, соціальне, духовне, інтелектуальне. Зацитувала вислови відомих людей про здоров’я: 

«Дев’ять десятих нашого щастя залежить від здоров’я» (А. Шопенгауер)

«Здоров’я до того переважує всі останні блага життя, що насправді здоровий жебрак щасливіший від хворого короля» (А. Шопенгауер)

«Головним засобом попередження хвороб є гармонійний розвиток духовних і фізичних сил людини» (П. Лесгафт) 

Учасники заходу переглянули відео «14 порад про здоров’я людини та стимул до здорового способу життя».

На зустріч з читачами, а це учні 10 класу Ірпінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 17, було запрошено психолога психо-неврологічного диспансеру Корнієнко Тетяну Олександрівну, яка поспілкувалася зі всіма охочими, поцікавилася їхніми поглядами на тему здоров’я. Розповіла про основи здоров’я, зробивши головний акцент на необхідності його збереження, зокрема – психологічної складової. Також психолог  запропонувала всім виконати фізичні вправи для зміцнення власного організму.

В рамках години здоров’я читачі активно знайомились і з літературою, представленою на тематичній виставці «Людина і здоров’я».