Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В КАЗКОВОМУ СВІТІ ДИТЯЧИХ КНИЖОК З ПАВЛОМ БРАНИЦЬКИМ

 

В КАЗКОВОМУ СВІТІ ДИТЯЧИХ КНИЖОК З ПАВЛОМ БРАНИЦЬКИМ

(З досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

Цього року Тиждень дитячого читання, дещо раніше до початку весняних канікул, відкрила Іванківська районна бібліотека для дітей Київської області. В приміщенні глядацької зали дитячої школи мистецтв ім. М. Примаченко працівники бібліотеки організували зустріч письменника, поета, музиканта Павла Браницького з читачами-учнями 3-В, 4-В, 5-А та 5-Б класів Іванківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

На заході були присутні начальник відділу культури, національностей, релігій, молоді та спорту Іванківської РДА Надія Бірюк та директор Іванківської централізованої бібліотечної системи Наталія Лугиня.

Свято почалося з розповіді бібліотекаря Людмили Чернігівської про Тиждень дитячого читання, яка представила присутнім гостя – Павла Браницького

Поет розповів про свою діяльність, зачитав напам’ять свої віршовані твори за мотивами казок відомого дитячого письменника Г.Х. Андерсена «Чорнильниця» і «Льон», залучаючи при цьому діток з глядацької зали до театралізованого дійства. Головні ролі Поета і Чорнильниці виконали Даша Скрипник і Аня Мельниченко, якій на згадку автор подарував свою книгу. Пісню Чорнильниці з п’єси виконала викладач музичної школи Ірина Кожем’яченко під акомпанемент баяніста Олександра Якименка

Друга частина зустрічі була присвячена героям книги поета «Козацькі бувальщини» К. Косинському, І. Богуну, І. Сірку, танцю «Гопак» , як виду бойового мистецтва. Дійство супроводжувалось яскравими, влучно підібраними відео та авторськими піснями, які потім підхопив мало не ввесь зал. Діти навіть виявили бажання вийти до сцени і разом з автором, під акомпанемент його гітари, виконати козацькі пісні. 

Протягом заходу на проекційному екрані демонструвалися дитячі ілюстрації, які увійшли до книжок автора, що незабаром вийдуть друком, а також яскраві малюнки з книжки «Козацькі бувальщини».

Павло Браницький закликав читачів-школярів Іванківщини також взяти участь у створенні книжок, малюючи ілюстрації до його віршованих творів, і висловив сподівання на подальшу дружбу і співпрацю з бібліотеками Іванківського району.

Зустріч пройшла в дружній і теплій атмосфері. Присутні були в захваті від незвичного і креативного заходу.

Щиро дякуємо нашому гостю Павлу Браницькому за такий яскравий початок Тижня дитячого читання для наших юних читачів і бажаємо йому наснаги і нових ідей для втілення його творчих задумів. 

А з його книгами можна познайомитись завітавши у бібліотеки Іванкова. 

 

Валентина Коваленко,

заступник директора по роботі з дітьми

Іванківської РЦБС Київської області.