Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Коли душа натхненна»

 

«Коли душа натхненна»

 

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

5 березня, напередодні Міжнародного жіночого дня, читальна зала Таращанської районної бібліотека гостинно, з піснями та квітами, зустрічала представниць прекрасної половини людства. Цього дня у мистецькій вітальні в рамках циклу арт-зустрічей «Коли душа натхненна», відбулася зустріч з непересічними особистостями: народною майстринею Ларисою Петрівною Камінською та  поеткою і мисткинею  Інною Шекетерою. І хоч запрошені пані різного віку, та обидві оригінальні, творчі, відкриті до спілкування. 

Юна Інна Шекетера залюблена у красу навколишнього світу. Рідна природа надихає Інну на пошук різноманітних засобів, аби відкривати її гармонію і красу оточуючим. Такими засобами для молодої дівчини стали поетичне слово та окуляр фотооб’єктива. Її вірші - про Жінку і Природу, їх тендітність і силу, їх одвічну красу і безсмертя. Відвідувачі мали змогу почути  оригінальне авторське прочитання поезій та ознайомитися з фотопортретами різноманітних комах, схоплених спостережливим оком юнки.

Від самої Матінки Землі увібрала в себе чеснот і щедрот наша землячка таращаночка Лариса Петрівна Камінська. Гарна вродою, багата вміннями, чиста сумлінням, відкрита серцем і душею до найдорожчих, родини, знайомих. Наділила її природа щиросердним умінням спілкування з людьми. А ще має Леся Петрівна неабиякий потяг до творчості. Її натхненню до рукоділля немає меж. У доробку майстрині власноруч вишиті рушники і серветки, плетені гачком вироби: килимки, доріжки, в’язані шпицями речі, ікони з бісеру, картини, виготовлені у техніці квілінг, макраме, великодні писанки, штучні квіти. Порівняно недавно Леся Петрівна оволоділа ще одним видом народного мистецтва – це плетіння паперовою лозою. На зустрічі Леся Петрівна, окрім презентації власних рукотворних виробів, провела майстер-клас з виготовлення кошичка з паперу, поділилася секретами лозоплетіння.

Доречним доповненням стала книжкова добірка «Територія samoвираження», яку підготували працівники бібліотеки. 

 

 

О.В.Ратушна,

директор  Таращанської ЦБС 

Київської області