Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

205 років від дня народження Т. Г. Шевченка

 

Конкурс – гра «Його дума, його пісня».

З досвіду роботи Сулимівської сільської бібліотеки – філіалу Яготинської РЦБС

Цього року виповнюється 205 років від дня народження Т. Г. Шевченка. 9 березня дорослі і діти йдуть до його пам′ятника, щоб поставити свічку, почитати його вірші, поспівати пісні, одним словом, вшанувати пам'ять Великого Кобзаря.

6 березня до Сулимівської сільської бібліотеки Яготинської РЦБС завітали читачі – учні 5-8 класів  (вчителі: Волошин С.Г. та Скринник Т.Г.), з якими було проведено конкурс – гру «Його дума, його пісня».

Білокобильська Богдана коротко  розповіла  біографію Т. Г. Шевченка. Далі дітей  було поділено на три команди.  

Конкурси для команд  були такі:  вікторина,   виконати мовні завдання із зашифрованими словами,    розгадати кроссворд,  прочитати виразно вірш Т. Г. Шевченка,  «крокодил» (це коли   учасник команди   за допомогою жестів  міміки зображує наданий уривок вірша,  а команда повинна здогадатися про що мова).

За підсумками гри   команди отримали  грамоти відповідно  за перше, друге та третє місця.

Присутнім  була  презентована   книжкова    виставка  «На струнах кобзаревої душі», де розміщена література про життя та творчість Тараса Григоровича,  а також його твори.

Захід був проведений за підтримки    Сулимівського  НВК, сільського клубу,  музею  ім. А. Г. Кравченка та сільської  ради .

 

Петренко Н.Г.

Бібліотекар Сулимівської 

сільської бібліотеки – філіалу