Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Летять роки в міжзоряний політ…»

 

«Летять роки в міжзоряний політ…»

(З досвіду роботи ЦБС м.Біла Церква Київської області)

Останнього місяця зими читачка бібліотеки-філіалу №10 Білоцерківської МЦБС Київської області Валентини Олександрівни Потіха відсвяткувала своє 80-річчя. «Жіноча доля, кажуть, не легка. Та іншої я в Бога не просила», – з цих слів розпочався вечір-бенефіс «Я просто жінка…» в бібліотеці, адже колектив книгозбірні не міг не привітати з ювілеєм чарівну жінку, яка вже 30 років є читачкою філії №10. В залі зібралися читачі, члени клубу «Чарівна мить» Академії пенсіонерів, друзі, знайомі…

Присутні ознайомилися з життєвим шляхом ювілярки, а він був, ой, який нелегкий… Роки війни, голод, втрата рідних… Народившись на Донбасі, пані Валентина більше чим півстоліття проживає в Білій Церкві. Передовик виробництва взуттєвої фабрики та домобудівельного комбінату, людина, що має активну громадянську позицію, готова прийти на допомогу всім, хто її потребує… За сумлінну працю Валентина Олександрівна була нагороджена Орденом Трудової слави ІІІ ступеня.

Під час Чорнобильської аварії Валентина Олександрівна без вагань поїхала в зону лиха, адже люди потребували допомоги і підтримки.

А скільки людей дякують їй за врятоване життя, адже ювілярка має не одну відзнаку як Почесний донор.

Нитками любові до людей, відданості, невичерпної сили й енергії, мудрості і справедливості по мережаний життєвий шлях Валентини Олександрівни. Про те, що її знають, люблять і шанують говорить і той факт, що привітати з ювілеєм чарівну, красиву жінку завітали Надія Костина, помічник депутата міської ради Андрія Короля та голова профспілкової організації ДБК Інна Іванівна Самаріна. Валентина Олександрівна отримала привітання і від дирекції ЦБС, колективу бібліотеки-філіалу №10, клубу «Чарівна мить», своїх друзів…

Скільки пам’ятає себе Валентина Олександрівна, поруч з нею, в радості і часи негараздів завжди були книга і пісня. Її оксамитовий, неперевершений голос зачаровує, кличе… адже «несуть пісні мені соловейки з гаю. А з-під небес на крилах журавлі». Справжньою окрасою святкового дійства стали пісні у виконанні ансамблю «Спадщина» (керівник: Ніна Левченко), де вже багато років солісткою є Валентина Олександрівна.

«Я просто жінка… Я не сильна. Я просто терпляча тим, твердим, споконвічним терпінням, що відоме древнім будівлям і землі» (Наталія Нікуліна). Ці слова так підходять Валентині Олександрівні. Тож, вітаючи з ювілеєм, бажаємо їй «многая літа» здоров’я, щастя, мирного неба, тепла від близьких і всіх людей.

 

Ганна Нагорна,

завідуюча бібліотекою-філією №

КЗ БМР Білоцерківська міська

ЦБС ім. П.Красножона, Київська область.