Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мудрий «Журавель» з добрим серцем»

Мудрий «Журавель» з добрим серцем»

(до 95-річчя з дня народження Адама Михайловича Овсієнка)

 

(З досвіду роботи Обухівської ЦРБ)

 

 

Я звичайна маленька людина,

Маю серце, завзяття і план.

Я краплина, але із краплини

Народився колись океан.

В Обухівській районній бібліотеці для дорослих відбувся вечір – спогад «Мудрий «Журавель» з добрим серцем», присвячений 95-річчю від дня народження нашого славетного земляка Адама Михайловича Овсієнка. На вечір завітали члени клубу «Краєзнавець» - старшокласники ЗОШ №1. 

Овсієнко відомий як поет, прозаїк, журналіст, краєзнавець, лауреат місцевої премії  А.С.Малишка, автор шести літературних збірок. З розповідей про життєвий і творчий шлях Адама Михайловича постає образ людини справжнього яскравого таланту, великої душі і щирого серця. Особливим гостем заходу стала колега, товариш, однодумець Адама Михайловича – Ольга Данилівна Пожарницька. У своєму виступі вона додала до розповідей працівників бібліотеки ті маловідомі факти з життя письменника, які змальовують його найкращі чесноти. Надзвичайно приємно й те, що до бібліотеки завітали читачі старшого віку та  дізнавшись про захід - залишились в бібліотеці, щоб насолодитись його поезією. Особливе захоплення у слухачів викликали його філософські катрени. Після заходу багато хто з гостей свята виявив бажання скопіювати твори письменника.

Твори письменника були представлені на викладці літератури під назвою «Письменник, краєзнавець, журналіст – А.М.Овсієнко».