Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Рідна мова моя, поетична, пісенна»

 

Міжнародний день рідної мови в бібліотеках Сквирської РЦБС Київської області

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. У кожного народу є своя мова, і вона для нього найрідніша. А для нас найдорожчою є наша поетична, пісенна, щира, добра і натхненна українська мова.

Цього дня в Сквирській центральній районній бібліотеці відбулося засідання літературного об’єднання «Сузір’я», на яке завітали кандидати педагогічних наук, Заслужені вчителі України: Василь Іванович Цимбалюк, Катерина Володимирівна Плівачук та творчі особистості рідного краю. В.І.Цимбалюк презентував сузір’ївцям  свою книгу «Наш квітучий сад: незвідані таємниці рідної мови» в якій зібрано напрацювання 50 років, а К.В. Плівачук поділилась своїми краєзнавчими дослідженнями про наше місто. Гумористичними рядками з власної книги «Смійтесь на здоров'я» (анекдоти жарти,дотепи) розвеселив усіх учасників Віктор Сергійович Вернигора. У читальному залі лунала власна поезія про рідну мову учасників літературного об’єднання та пісні козацької тематики у виконанні Володимира Прокоповича Юхименка.

До відзначення цієї дати долучилася Шамраївська сільська бібліотека – філія, яка провела спільно з місцевою школою свято мови «Рідна мова моя, поетична, пісенна». Година мовознавства «Наша мова солов’їна» була проведена в Красноліській бібліотеці спільно з Дулицьким НВО.

Чи будуть знати і поважати нашу українську мову інші народи та інші країни - залежить від нас!