Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Сотня Небесна хай в небо злетить, свічка скорботи у душах горить…»

 

Година пам’яті

«Сотня Небесна хай в небо злетить, свічка скорботи у душах горить…»

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

19 лютого в Баришівській районній бібліотеці для дітей зібралися читачі-учні 6-В кл. Баришівської ЗОШ ім. М. Зерова, (класний керівник: В.В.Фокіна) на годину пам’яті «Сотня Небесна хай в небо злетить, свічка скорботи у душах горить…»,  щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.  Вони загинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Ведучі - зав. бібліотекою О.Биба,  та провідний бібліотекар Ю.Гранько,  нагадали присутнім  про події, що відбувалося у  2013-2014 році в Києві, коли  на Майдан Незалежності вийшли сотні молодих людей,  студентів,  всіляко підкреслюючи мирний характер своєї акції. Але злочинна влада вчинила замах на мирний протест.  Справжні бої розгорнулися 18-20 лютого 2014 року. 

Учасники заходу, читачі-учні 6-В класу, Дарія Демещук, Катерина Ковтун, Анна Гранько, Анастасія Яременко, Дар’я Шухлін, Владислав Сачок прочитали поетичні рядки, присвячені подіям тих трагічних днів. Згадали  і наших земляків, які віддали життя за рідну українську землю на Сході нашої країни . Запалили Свічу пам’яті Героїв «Небесної  сотні» і воїнів АТО та вшанували хвилиною мовчання невмирущу пам'ять про загиблих героїв.

З сумом у очах діти прослухали оповідання «Інший», яке написала молода письменниця, наша землячка А. Длугунович. У творі розповідалося про звичайного хлопця Гната, який віддав своє життя за рідну країну. 

Під час заходу було переглянуто  відео–ролики»:  «Небесна сотня», «Плине кача»,  відео-кліп  Наталки Карпи  «Реквієм за Небесною Сотнею» та  Тіани Роз «Мамо, не плач».

Ольга Іванівна Биба презентувала книжкову виставку «За Україну, за її волю,за честь  і славу,за народ», де представлені книги, фотографії, періодичні видання, а також з біобібліографічні довідки із серії «Герої не вмирають», присвячені героям Небесної Сотні та воїнам АТО нашим землякам.  Закінчився захід  флешмобом «Ми -- діти України».

Н. Лавріненко,

Зав. методично-бібліографічним

відділом  Баришівської ЦБС Київської області