Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Похімічимо?

 Похімічимо?

(З досвіду роботи публічної бібліотеки Пісківської ОТГ Київської області)

 

Щорічно 17 січня відзначають незвичайне свято - День дитячих винаходів. Ці-каво, що датою свята обраний день народження відомого американського політика Бенджаміна Франкліна, який у 12-річному віці винайшов ласти для плавання.

Ми не могли оминути це свято і провели в нашій бібліотеці наукове шоу. В ході заходу юні читачі дізнались про винаходи дітей різних країн. А також про українсь-ких юних науковців та їхні дуже корисні пристрої, наприклад: костюм «Супермена» (цей пристрій зможе допомогти людям з обмеженими можливостями); рукавичка «яка говорить» (вона перетворює рухи рук у текст і голос) та інші. Всі ці винаходи з’явились завдяки знанням фізики, хімії та інших наук. Було проведено безліч експериментів перш ніж наші герої отримали позитивний результат.

Щоб привернути більше уваги до природничо-наукової літератури, а також до-вести, що наука – це завжди захоплююче і класно, ми вирішили «похімічити» в бібліотеці.  Відразу в уяві виникає образ професора зі скляною колбою і обпаленими бровами? Не хвилюйтесь, наші хімічні досліди абсолютно безпечні, цікаві й корисні. Усі діти полюбляють усілякі експерименти й мріють відчути себе трішки чарівника-ми, а якщо це відбувається ще й в бібліотеці, де багато книг про науку, науковців та винаходи,- то й поготів!

Бібліотека - майданчик для змістовного корисного дозвілля!

Наталія Рудніченко,

завідувач публічної бібліотеки

Піськівської ОТГ Київської області