Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мистецькі зустрічі у книгозбірні

 Мистецькі зустрічі у книгозбірні

(З досвіду роботи Таращанської РЦБС Київської області)

 

Цими днями у читальній залі Таращанської районної бібліотеки було відкрито виставку картин 33-річної таращанки Ірини Глухенької. Це – перший дебютний персональний показ робіт молодої художниці, яка за професією – інженер, а за покликанням – митець. «Все трапилося спонтанно і миттєво, – розповідає художниця. З народженням другої доньки, Вікторії, в моє життя прийшла не лише радість материнства, подвоєна в рази, але й дивне відчуття – бажання творити. Почалося все з банки фарби, яку я купила в найближчому магазині. В хід пішли стіни моєї  квартири. Я поринула в чарівний світ фарб. Почала читати багато різноманітної літератури, дивитися відео, шукати такі техніки, які б мені імпонували. Займаючись більше року творчістю, я відчуваю, що знайшла справу свого життя. Я малюю щодня, пробую різні техніки, різні напрямки. І це – моє!» 

У колекції молодої художниці – багато творчих фантазій на теми віршів вірної подруги Інни Шекетери, як-от: «Тисяча кольорів буденності», «Веснянка», «Момент», «Відпусти», «Нам довірили скарб». У картинах пані Ірини кожен зможе відшукати щось своє. 

А 2 лютого для користувачів районної книгозбірні художниця провела майстер-клас. Відвідувачі долучилися до багатогранного світу мистецтва та навчилися творити пензлем.

Л. Яцевська

завідуюча відділом обслуговування 

Таращанської РЦРБ

Київської області