Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Сила і перемога - у соборності наших душ

 

Сила і перемога - у соборності наших душ

(З досвіду роботи Обухівської ЦРБ)

 

22 січня 2019 року в Україні відзначають100-ту річницю проголошення "Акту Злуки". Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які  віддаляючись не втрачають своєї значущості та актуальності. До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Саме цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.        

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України, військової доблесті захисників рідної землі, в Обухівській районній бібліотеці для дорослих відбулась патріотична година «Сила і перемога - у соборності наших душ». На свято завітали працівники управління соціального захисту населення Обухівської РДА на чолі з начальником управління Білоконь Галиною Іванівною, приїхали читачі-учні Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. В заході взяли участь: Антоніна Євгенівна Чаплінська - мама Героя України, учасника Революції Гідності Володимира Чаплінського, Тимко Ольга Іванівна – мама Героя України, учасника АТО Олега Тимка, учасник антитерористичної операції Євгеній Валерійович Апечук. Всі вони виступили із зверненням – любити Україну, як любили її полеглі герої, захищати її від ворогів, прославляти її своїми вчинками, а також пам’ятати героїв, які віддали за соборну, незалежну Україну найдорожче – життя…

Під час заходу бібліотечні працівники розповіли присутнім про непросту історію становлення нашої єдності та про доленосні події, нелегкі перемоги і неймовірні труднощі, які вставали на шляху до набуття довгоочікуваної соборності.     

Територіальна цілісність та суверенність нашої країни здобута дорогою ціною – вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, що віддали свої життя за вільну Україну. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять бійців, які загинули в наш час на Майдані та під час антитерористичної операції на Сході України, захищаючи незалежність та Соборність України. 

Огляд книжкової виставки «На шляху до соборності України», яка оформлена в читальному залі бібліотеки, зробила провідний бібліограф Данько О.В. Після заходу читачі з цікавістю та захопленням знайомились з літературою, представленою на виставці. Завідуюча бібліотекою для дорослих Храпач Л.І. ознайомила присутніх з відділами бібліотеки, її фондами, виставками та новою літературою.