Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Семінар-практикум

Семінар-практикум    

«Бібліотека: простір для читання, творчості, спілкування»

З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області

     28 листопада в читальній залі Баришівської районної бібліотеки для дорослих проведено семінар-практикум «Бібліотека: простір для читання, творчості, спілкування» для бібліотечних працівників району

    Відкрила семінар директор ЦБС Г.В.Пацаловська. В своєму виступі вона наголосила на особливостях діяльності сільських бібліотек в сучасних умовах, розповіла про співпрацю бібліотек з сільськими радами, школами, громадськими організаціями.

    Завідувач методично-бібліографічним відділом Н.І.Лавріненко надала ґрунтовні консультації з питань планування роботи бібліотек на 2019 рік і звітності за 2018 рік. При складанні річного плану роботи бібліотекарям необхідно звертати увагу на календарні і пам'ятні дати світового, державного і місцевого значення, цільові програми і проекти. Бібліотекарі познайомилися з методичним посібником «Плануємо  роботу бібліотеки на 2019 рік», підготовленим методично-бібліографічним відділом Баришівської РЦБС.

    Згідно Указу Президента України №361/2017  2018 рік був оголошений Роком реалізації правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право». На зустріч з бібліотечними працівниками району завітав начальник Баришівського районного відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Київській області М.І. Старенький.  Микола Іванович розповів про реалізацію проекту «Я маю право» в Баришівському районі та надав інформаційні матеріали Міністерства юстиції України для організації виставок в бібліотечних закладах району. 

    Консультацію «Бібліотечні фонди: порядок обліку» надала завідувач  відділом комплектування  Н.Б.Дунайчик.  На практичному занятті бібліотечні працівники перевірили свої знання з заповнення з  Сумарних книг обліку бібліотечного фонду та складання актів на надходження та вибуття періодичних видань.

    Закінчився семінар обміном досвідом між бібліотекарями району з питань популяризації книги і читання, залучення нових читачів до бібліотеки. 

Н.І.Скидан, провідний

бібліограф Баришівської ЦБС