Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

ГОРДІСТЬ ЛІТЕРАТУРНОГО КЛУБУ

 

ГОРДІСТЬ ЛІТЕРАТУРНОГО КЛУБУ

«ЧЕРВОНІ ВІТРИЛА»

(З досвіду роботи бібліотеки-філії с. Чубинці Сквирської РЦБС Київської області)

   Напередодні Міжнародного Дня людей з інвалідністю в Чубинецькій сільській бібліотеці-філії Сквирського району Київської області сталася радісна подія – випурхнула в світ перша ластівка – збірочка поезій Аліни Богатиренко «Калинова сопілка».

   Дівчина ось уже шість років поспіль є членом літературного клубу «Червоні вітрила», який створено у бібліотеці. Вона тут шліфує своє творче перо. Керівник клубу – Василь Іванович Скрид, провідний бібліотекар, письменник, член Національної спілки журналістів України. Так як дівчина не в змозі самостійно пересуватися, вона особа з інвалідністю, керівник знаходить час, щоб дати їй творчі поради на дому. А це варто. Адже дівчина неодноразово брала участь в різних літературних конкурсах і посідала призові місця.          

   В своїй поезії Аліна висловлює свою любов до рідного краю – села, милої серцю України. Вона веде читача до чарівних краєвидів: он гай, он ходить літо у віночку із пшеничних колосків, а ген – замріяна берізка-білолиця, а поруч – ясени скриплять. Поетеса вміло використовує акварелі, змальовуючи чарівницю-зиму. Милується вечором в своєму рідному селі Чубинці. Підслуховує мову вітру з материнкою. Вміє поговорити з коником в лузі.

   А ще Аліна гарно малює, мріє бути художником. Також захоплюється вишивкою і різними виробами. До реч,і це в неї дуже гарно виходить.

   Народилася Аліна 30 листопада 2002 року в селі Чубинці, Сквирського району, що на Київщині. Навчалася за індивідуальним навчанням в Чубинецькому НВК (ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячий садок). В 2018 році закінчила школу і отримала свідоцтво  про базову середню освіту з відзнакою. Тепер навчається дистанційно в Київському навчальному центрі «Орієнтир» за фахом «бухгалтер».   

   30 листопада їй виповнюється шістнадцять років. Хочеться побажати юній поетесі безхмарного неба, міцного здоров'я, творчого пера, попутного вітру в «Червоних вітрилах»

   До вашої уваги поезія Аліни Богатиренко та її вироби з малюнками.

 

НЕ ВПУСКАЙ У ДУШУ ВІДЧАЙ                                                                                           

 

Не впускай у душу свою відчай,

І зневіру теж ти не впускай,

Там свою нікчемність не засвідчуй,

І себе зламати не давай.

 

Подивись на все ти мудрими очима,

Розберись у чому сенс життя,

Може, твоя доля не така жахлива,

Та й не варт надії вже втрачать.

 

А за щастя нам боротись треба,

Лиш з любов'ю та надією в очах,

Щоб душа летіла аж до неба.

Як злітає навесні щасливий птах.

 

Буде все: і щастя і здоров'я,

Будуть гроші, друзі, визнання,

Душу лиш наповнюйте любов'ю,

Бо любов – єдиний сенс життя. 

 

 

Василь Скрид , провідний бібліотекар 

Чубинецької сільської бібліотеки-філії, 

Сквирської РЦБС Київської області.