Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека відновила свою роботу

 

Бібліотека відновила свою роботу 

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

 

Надворі холодний, майже зимовий день, а в бібліотеці с. Нова Буда Бородянської РЦБС Київської області  – людно. 18 листопада 2018р., тут зібрались мешканці села на відкриття оновленої сільської книгозбірні. Завдячуючи Загальцівській сільській раді, яка профінансувала капітальний ремонт в сумі 450 000 грн., приміщення бібліотечного закладу набуло сучасного ошатного вигляду, в ньому тепло, світло і комфортно.

На свято до села завітали гості: В. І. Буряк - голова Загальцівської сільської ради, В. П. Вашуленко - директор районної централізованої бібліотечної системи, Н. О. Гарбуз - завідуюча районної дитячої бібліотеки. У своєму виступі сільський голова Валентина Буряк зазначила, що завжди приємно робити добрі справи для такої дружної, активно читаючої громади, як у Новій Буді. Валентина Вашуленко і Наталія Гарбуз привітали сільчан з тим, що у них тепер є затишне місце для отримання будь-якої інформації, знань, спілкування і проведення дозвілля. Курйозними випадками зі свого, більш як тридцятирічного досвіду роботи,  поділилася Валентина Йосипівна Пилипенко, у минулому завідуюча новобудської книгозбірні, котра нині перебуває на заслуженому відпочинку. Слова вдячності усім, хто допомагав бібліотеці під час ремонту адресувала Галина Недогибченко, завідуюча бібліотеки. Вірші про книгу і бібліотеку у декламуванні юних читачів, пісні у виконанні фольклорного колективу «Веселі молодички» настільки зворушили присутніх на святі, що наостанок усі разом співали українські пісні. А ще в цей день бібліотеці було подаровано багато нових книжок сучасних українських і зарубіжних авторів, чудову рекламу яким зробила ведуча заходу Тетяна Галака

Новобудська сільська бібліотека після піврічної перерви гостинно відчинила двері для юних і дорослих книголюбів. До послуг відвідувачів - дві окремі кімнати для обслуговування читачів-дітей і дорослих, різноманітні книги для усіх вікових категорій, заняття в гуртку з вивчення англійської мови, який вже розпочав свою роботу. Переконана, що сюди приходитимуть користувачі не лише, щоб взяти книги або обговорити прочитане, а й для інтелектуального, духовного і творчого розвитку, адже тут їх зустріне привітна та доброзичлива - Галина Іванівна Недогибченко, бібліотекар за покликом душі.

 

Валентина Вашуленко, 

директор Бородянської РЦБС

Київської області