Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Українська мова-життєдайний струмочок народу

 

Українська мова-життєдайний струмочок народу

(З досвіду роботи Ставищенської РЦБС Київської області)

9 листопада наша держава відзначає День української писемності та мови. За православним календарем це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця. Дослідники вважають, що саме з Нестора - літописця і починається писемна українська мова. Найголовнішою його справою є книга «Повість минулих літ».

З метою виховання любові до української мови, нашого головного скарбу, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, в Ставищенській районній бібліотеці для дітей спільно з читачами-учнями 4-Б класу НВК №2(класовод Любов Василівна Сович) проведено свято «Мова– безцінний скарб мого народу».

Бібліотекар Шушківська Н.І. у вступному слові наголосила на тому, що рідна мова – це мова, яка першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків. 

Рідне слово… Скільки в тебе чарівних звуків, скільки доброти і лагідності. Читачі-учні: Назар Дорошенко, Каріна Коваленко, Віталій Савченко, Анна Заболотня, Есфір Карпенко, Софія Болібрух у святкових вишиванках, читали вірші, прислів’я та приказки про рідну мову. Діти взяли активну участь у вікторині «Знавці української мови». Присутня на святі поетеса О.Я.Пустовгар  прочитали дітям свої вірші про рідну мову. Ольга Яківна наголосила, що рідною мовою треба пишатися, берегти її, вона мелодійна, красива, багата. Ведучі свята – Богдана Ткаченко і Віталій Савченко вручили Ользі Яківні святковий хліб. 

На закінчення всі присутні з піднесенням виконали Гімн України.

Л.Васильєва, завідуюча Ставищенською 

районною бібліотекою для дітей.