Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Методичний день

 

Методичний день                 

  «Українська література як основа духовного розвитку суспільства»

(З досвіду роботи Бородянської РЦБС)

 

На сьогоднішній день неабияк зростає зацікавленість українською літературою, читати її стає модно, і українська книга набирає популярності. Для бібліотек популяризація української літератури – це звичайна традиційна робота, яка проводиться постійно. Про це йшлося у виступі Валентини Вашуленко, директора РЦБС під час методичного дня «Українська література як основа духовного розвитку суспільства», який відбувся 24 жовтня 2018 року.

Консультацію «Важливі аспекти популяризації української художньої літератури в діяльності бібліотеки» надала Галина Некрутенко, провідний методист РЦБС.  Вона вела розмову про тенденції розвитку сучасної української літератури,  літературні конкурси, різноманітні рейтинги книг, цікаві веб-ресурси, присвячені  книгам і читанню, нагадала присутнім про найпрестижніші літературні премії та їх лауреатів. Вона звернула увагу присутніх на те, що популяризація книги та організація читання є надзвичайно важливим у роботі бібліотеки, а бібліотекар повинен бути лідером читання серед своїх читачів. Пожвавлення серед бібліотечних працівників визвало бліц-опитування «Що я читаю», яке провела В. Вашуленко, директор РЦБС після чого зазначила, що бібліотекарі неодмінно повинні цікавитися сучасним літературним процесом, бути обізнаними з творчістю письменників України, знайомитися з новинками літератури і, звичайно, популяризувати творчість і вихід нових книг поетів і письменників рідного краю. Що й було продемонстровано працівниками Бородянської центральної районної бібліотеки на сцені малого залу Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка  під час проведення творчої зустрічі з поетесою, співачкою, композитором, художником, дизайнером, модельєром Ольгою Угнівенко «Творіть на землі ви любов і добро». 

Кажуть, талановита людина – талановита в усьому. В цьому могли впевнитися усі присутні на творчій зустрічі з нагоди виходу у цьому році двох книг О. Угнівенко: пісенника «Любов - це щастя!» та збірки віршів і прози «БарвиСТО». Представили життєвий шлях і етапи творчого зростання, а також поетичні твори талановитої землячки Катерина Сидоренко і Ніна Зайцева, бібліотекарі центральної районної бібліотеки. Мов зачаровані, глядачі слухали пісні та прозові твори у виконанні авторки, переглядали відеоролики її мистецьких робіт: картин, міні-скульптур з полімерної глини, виробів у техніці батику, мальованок, сценічних костюмів, виготовлених власноруч.  

З нагоди презентації книжкових видань свої вітання Ользі Угнівенко адресували Олексій Верховець, член Бородянської районної організації «Конгрес літераторів України» та Валентина Вашуленко, директор ЦБС, яка також представила аудиторії заходу біобібліографічну довідку «Гармонія пісні і слова Ольги Угнівенко», видану у серії «Видатні особистості краю».

Наостанок, Ольга Іллівна Угнівенко звертаючись до присутніх, закликала, -  Любіть і  творіть Добро, розвивайте свій внутрішній світ, вивчайте та примножуйте традиції нашого народу!

 

Валентина Вашуленко  

директор Бородянської

РЦБС Київської області