Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

З досвіду роботи бібліотек Кагарлицького району

 

Бібліотекар і  користувач: спілкування, взаєморозуміння, співпраця

З досвіду роботи  бібліотек

Кагарлицького району Київської області

 

11 жовтня 2018року на базі Кагарлицької міської бібліотеки для дорослих,   з метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників району, проведено  семінар на тему «Бібліотекар і користувач: спілкування, взаєморозуміння, співпраця». 

В програмі семінару консультація  провідного методиста РОМЦНТ по бібліотечній справі відділу культури і туризму. національностей та релігій Кагарлицької райдержадміністрації  А.П.Коршунової на тему «Бібліотечне спілкування. Поради бібліотекареві для ефективного спілкування з користувачами». 

Досвідом роботи по даному питанню з учасниками семінару   поділилися  завідуюча Кагарлицькою міською бібліотекою для дорослих Н.Г. Малєєва та бібліотекар 1 категорії читального залу Кагарлицької міської бібліотеки для дітей В.М.Косяк. 

З метою визначення  коефіцієнту вміння  бібліотечних працівників спілкуватися  провідним методистом РОМЦНТ А.П.Коршунової було проведено тестування учасників семінару. 

Провідний бібліотекар  міської бібліотеки для дорослих О.В.Шевченко провела тест «Чи є у Вас психологічні здібності?».

Основним у роботі бібліотеки є  популяризація   книги  та організація  дозвіллєвого читання, адже бібліотекар професіонал – це не лише організатор, але й лідер читання. Він той самий читач, але набагато  більше   цілеспрямований у своєму читанні. Адже йому необхідно порекомендувати книгу користувачеві. Тому,  з метою вивчення  читацьких уподобань  бібліотечних працівників, провідний методист РОМЦНТ  А.П. Коршунова провела експрес – опитування. 

Провідний методист РОМЦНТ 

відділу культури і туризму,

по бібліотечній роботі 

А.П.Коршунова 

11.10.2018