Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Творча майстерня клавдіївчан»

 КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" пропонує огляд заходів культурно-мистецького проекту

«Творча майстерня клавдіївчан»

 З досвіду роботи Клавдієвської селищної бібліотеки Бородянської РЦБС Київської області

Чоловіки мають своє «щастя»

Незважаючи на період літніх відпусток, культурно-мистецький проект «Творча майстерня клавдіївчан» продовжує відкривати таланти односельців. Готуючись до відкриття виставки робіт талановитих мешканців з нагоди ювілейної річниці селища,  у бібліотеці-філії №2 сел. Клавдієве  вирішили приділити увагу сильній статі – чоловікам. Тож, спекотного недільного дня зібралися відвідувачі бібліотеки у прохолодному, затишному її приміщенні на захід під оптимістично-гумористичною назвою  «Чоловіки мають своє «щастя»

Різноманітності улюблених занять не має меж і чоловіки у цьому не виняток. Про одне із своїх хобі - петриківський розпис артистично розповів Сергій Фоменко. Прийшовши одного разу за проханням дружини до бібліотеки, він завітав і на гурток писанкарства, який тоді проводила Світлана Вискочил,  заслужений майстер народної творчості України. Пана Сергія так зацікавила техніка відомої майстрині, що він взяв у неї декілька уроків. Присутнім на заході Сергій показав свою першу роботу і ті, над якими він працював зараз. Художник-аматор поділився, що його дружина захоплюється  квітами і він для неї їх відображає в своїх роботах, але йому самому більше до вподоби малювати птахів. Є у творчому доробку Сергія ціла низка картин, присвячених сімейним подіям, а також перемальовані роботи відомих художників. 

Про захоплення Олександра Северенчука, в минулому склодува Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас, котрий робив унікальні, неповторні  іграшки,  розповіла його донька Тетяна. Зараз пан Олександр свій вільний час присвячує  виготовленню дерев’яних скульптур.  Одна із його робіт, а саме «Жук-музикант», яку продемонструвала Тетяна, викликавши  подив і зачарування, не залишила байдужим жодного. 

Все своє свідоме життя Юрій Марченко працює з деревом. У багатьох мешканців селища є його роботи: двері,  стіл чи ліжко,  навіть, люстра у формі колеса. Поєднує він у своїх роботах різні породи дерев, а також дерево з іншими матеріалами, працює з бурштином. За роботи в «п'ять хвилин», як пожартував майстер, перед захопленими поглядами присутніх з’явилась імпровізована поличка, яка разом зі «Скринькою читацьких пропозицій» одразу ж була подарована бібліотеці.  

Неабияк потішив відвідувачів музичний супровід заходу. Цього разу виконувала пісні дуже талановита мешканка нашого селища Тетяна Северенчук під акомпанування Тетяни Кривошенко. Ці молоді  вчителі Бородянської музичної школи є справжніми друзями бібліотеки.  Насамкінець Любов Щебетько, завідуюча бібліотеки, побажала всім творчого розвитку, добра, успіхів і натхнення.   

                                                       

Любов Щебетько,  

завідуюча бібліотеки-філії №2 сел. Клавдієве

Бородянського району Київської області

"Закохані в поетичне слово"

Щоб познайомитися з хобі та улюбленими заняттями земляків, дещо відкрити для себе неповторність їх різноманіття, яке не має меж, бібліотека селища Клавдієве зібрала когорту поціновувачів поезії на вечір «Любисткову пам'ять, зозулину мову вплітаю у свій поетичний вінок». Прийшли цього дня відвідувачі до Клавдієвської селищної бібліотеки-філії Бородянської РЦБС Київської області, щоб познайомитись з поетичним доробком своїх земляків. Майстерно вплітали слова у поетичні рядки клавдіївчани Тетяна Бованенко, Юрій Власенко, Даніїл Кучеренко, Валентин Вашуленко, Сергій Струк. Особливо зворушив присутніх юний Даніїл Кучеренко, який присвятив свій вірш Любові Щебетько, завідуючій книгозбірнею. У кожного із самобутніх авторів свій стиль, свій жанр, свій творчий шлях, але всі разом дали нагоду читачам зачерпнути зі світлої, іноді щемної, поезії висоти духу, сили, віри, любові до рідної землі. Зачарувавши  своїми щирими віршами,подарували усім хвилюючі моменти насолоди. Гостями заходу були: член Спілки письменників України В’ячеслав Рассипаєв і головний редактор журналу «Дивослово» Катерина Рибалко, які теж поділилися власними поезіями. Талановита зірочка, клавдіївчанка  Дарина Чорна, вплела й свою квітку у розмаїтий поетичний вінок, виконавши пісні «Прірва» та «Зозуля»

Учасники заходу з великою цікавістю знайомилися з поетичними збірками книжкової виставки, що експонується в бібліотеці з її фонду.

Вечір поезії відбувся в рамках культурно-мистецького проекту «Творча майстерня клавдіївчан», який покликаний відкривати громаді непересічних, творчих односельців.  Наостанок Любов Щебетько, завідуюча бібліотеки, подякувала кожному із  поетів за ті емоції і враження, які вони залишили цього дня у душах і серцях присутніх назавжди та  побажала: "Творіть, пишіть, мрійте…".

                                                                                                     

 Валентина Вашуленко,

                                                         директор Бородянської РЦБС Київської області