Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Рід. Родина. Україна»

 «Рід. Родина. Україна»

Родинне свято

(З досвіду роботи Ставищенської РЦБС Київської області)

 

     Наш народ завжди шанував сім'ю та родинні зв’язки, передаючи свої цінності від мами до доньки, від батька до сина, від бабусі до онуків. І головним обов’язком батьків було виховання в дітях чемності і шани по відношенню до старших. Діти у родині завжди поважали і любили своїх батьків. Адже життя дитини починається з родини.

     Мамина пісня, рідна батьківська хата, бабусині вишиванки, дідусева мудрість, допомога і порада – все це родовідна пам'ять, наші символи, наша історія. Це наше родинне вогнище. Тому, що ми українці і наш рідний край – Україна.

     На родинне свято «Рід. Родина. Україна», яке відбулося в Юрківській бібліотеці-філії Ставищенської РЦБС Київської області, завітали родини: Смалиг, Михальченків, Шуміхіних, Криницьких, Тарасюків,  які продовжили себе в дітях, онуках, правнуках, створивши гарні сім'ї. Сім'ї, які підтримують родинні взаємини, виховують дітей, навчають їх любити Батьківщину – свою рідну Україну.

     У гостей були і сльози, і посмішки, адже їх вітали діти, внуки, присвятивши їм поетичні рядки, пісні, гумористичні сценки.

     Привітала всіх присутніх  Криницька Л. В., зачитавши свій власний вірш «Родина». Красою і чарівністю милувала гостей виставка робіт нашої майстрині-вишивальниці  Пашистої К. Д.

     Присутнім на святі було запропоновано огляди літератури про сім'ю, родинні традиції та перегляд книг з виставки, присвяченої черговій (27-й!) річниці Незалежності України.

     Свято закінчилося ласуванням пирогів з маком та солодощів, але присутні не поспішали розходитися, всі були у піднесеному настрої та ділилися враженнями від проведеного свята.

Ю. Лівіцька,

 бібліотекар бібліотеки-філії с. Юрківка

Ставищенської РЦБС Київської області