Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Давні символи України»

 «Давні символи України»

(З досвіду роботи бібліотек Бородянського району Київської області)

 

В рамках проекту «Знайомі незнайомці: відкриваємо разом» Бородянська центральна районна бібліотека запросила відвідувачів закладу і всіх, кого  цікавлять сторінки минулого, на годину пізнань і відкриттів «Давні символи України».  Гостем заходу був краєзнавець, дослідник, житель Бородянки – Валентин Станіславович Мойсеєнко.  Економіст за фахом, він своє покликання знайшов у історичному дослідженні давнього минулого України.

В.С. Мойсеєнко - учасник пізнавальних, наукових телепередач і документальних фільмів. Він - автор більше двохсот наукових, науково-популярних і публіцистичних статей. Вийшли друком дві його монографії: «Хрест із півмісяцем – вічнії символи»: ілюстрована історія символів України (2006), «Боги, потопи і люди»: ілюстрована історія біблійного Чорноморського потопу (2008) та Е-book «Цей Великий Правитель Любов»: ілюстрована історія найуживаніших символів на традиційних українських вишиванках (2015). 

Фантастична і захоплююча подорож крізь тисячоліття очікувала на всіх, хто завітав на захід, що проходив у Малому залі районного Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка. Наш непересічний земляк поділився своїми дослідженнями щодо зображення хреста в різних культурах та епохах. Валентину Станіславовичу в цілком доступній формі вдалося підняти величезний пласт прадавньої історії. Розповідь про знайому і звичну символіку, висвітлена несподівано по-новому, спонукала присутніх  до роздумів і міркувань.

Валентина Вашуленко, директор Бородянської РЦБС, зазначила, що це була справжня година пізнань і відкриттів, під час якої присутні дізнались нове, досі незнайоме й відкрили для себе цікавого оповідача, неперевершеного інтелектуала й культуролога-дослідника, бородянця Валентина Станіславовича Мойсеєнка.

По завершенню зустрічі учасники заходу з неприхованою цікавістю спілкувалася з гостем та знайомилися з його книгами.

Валентина Вашуленко

директор Бородянської РЦБС Київської області