Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вода – наше життя і загроза

 Вода – наше життя і загроза

(З досвіду роботи Києво-Святошинської РЦБС)

 

З метою відзначення Всесвітнього дня води в Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих було проведено екологічну годину «Вода – наше життя і загроза». В бібліотеку було запрошено членів туристично-краєзнавчого гуртка «Екологічне краєзнавство».

Завідуюча відділом обслуговування Києво-Святошинської ЦРБ Лілія Бриль познайомила слухачів з історією цього дня. Рівно 25 років тому на конференції ООН з охорони  навколишнього середовища 22-е березня визначили Днем водних ресурсів. Основна ідея – закликати країни всього світу вжити дієвих заходів для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів. Лілія Бриль закцентувала увагу читачів на проблемі нестачі питної води у світі, необхідності збереження та раціонального використання водних ресурсів.

Керівник туристично-краєзнавчого гуртка «Екологічне краєзнавство» Анна Гавриленко розповіла учням про значення води в житті людини, про її магічну дію, глибоке шанування води українцями, яке передавалося з покоління в покоління.

Присутні на заході читачі переглянули два відеоролики «Вода – джерело життя» та «Збереження водних ресурсів України», а також познайомилися з літературою відповідної тематики з фонду бібліотеки.

Здається, що нічого нового ми вже не дізнаємося про воду, проте вона зберігає в собі ще мільйони таємниць. Вчені кожен день відкривають цікаві і невідомі факти про воду.