Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Магія зимового свята

 

Магія зимового свята

З досвіду роботи Бородянської районної централізованої бібліотечної системи Київської області

 

Протягом одного зимового дня в бібліотеці с. Микуличі відбувся ланцюжок цікавих заходів для різних категорій читачів. 

            Розпочала його творча зустріч читачів з письменницею Ларисою Ніцой, яка надовго запам’ятається кожному, хто завітав цього дня до сільської бібліотеки. Лариса Ніцой - автор цікавих, чарівних історій – добрих, повчальних, пізнавальних та патріотичних. Письменниця розповіла юним читачам про те, як народжуються сюжети її творів, про свою співпрацю з видавництвами, з художниками-оформлювачами, серед яких англійська художниця Еліна Елліс, що створила ілюстрації до декількох її книг. На завершення зустрічі авторка подарувала свої книги найактивнішим читачам бібліотеки Більновій Поліні (учениці 2 класу) та Олексієнко Валі (учениці 7 класу).

     Наступним заходом святкового дня була театралізована вистава «Різдвяний ляльковий вертеп», який підготував для жителів села колектив Немішаївського аграрного коледжу. Всіх присутніх так захопила вистава, що діти та дорослі, разом із самодіяльними артистами, співали і «Син Божий народився» й інших різдвяно-новорічних пісень.  

День послідовно переходив у вечір, а заходи в книгозбірні продовжувались, адже своєю майстерністю з мешканцями Микуличів, приїхали поділитися представники Центру розвитку та дозвілля «Життя прекрасне» (сел. Немішаєве). В програмі свята були  майстер-класи з вітражного розпису, техніки декупажу й канзаші, виготовлення м’якої іграшки та  різдвяної кози-мотанки. Відвідувачі бібліотеки з великим натхненням брали участь у заняттях, які проводили О.Токарська, В. Захаренко, Л. Мельник, Н. Шило, Х. Любимська

       До послуг читачів були оформлені чудові книжкові виставки, тематичні полички, на яких представлена цікава нова і фондова література різної тематики, з якою читачі з задоволенням знайомилися та брали для домашнього читання.

Зимове свято, що подарувало чудовий настрій відвідувачам бібліотеки, вдалося!                                                                                                                                                                      В. П. Вашуленко, директор Бородянської 

районної централізованої бібліотечної системи

                                        Л. М. Примаченко, завідуюча  бібліотекою-філією с. Микуличі