Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Планування та звітність: нові форми, нові підходи»

Протягом 1-2 листопада 2023 р. у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», за підтримки Департаменту культури та туризму КОДА, відбувся семінар для працівників бібліотек Київської області на тему: «Планування та звітність: нові форми, нові підходи»

Захід відкрила Галина Єрко - директор Київської обласної бібліотеки для дітей, де всі присутні мали можливість поринути у світ бібліотечної справи в умовах воєнного стану. 

Про актуальні питання бібліотечної галузі  доповіла Світлана Кравченко – завідувачка науково-методичного відділу та Людмила Лагута – головний бібліотекар Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого.

Людмила Смисловська, заступник директора Київської обласної бібліотеки для дітей, розповіла особливості планування діяльності роботи публічних бібліотек у 2024 році з акцентом на основні завдання та напрями роботи.

Ігор Степурін – голова благодійного фонду Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна, видавець, засновник Саміт-Книга, член правління  Українська Асоціація Видавців та Книгорозповсюджувачів, розкрив напрямки діяльності фонду та розповів про видавничу діяльність Саміт-Книга.

Олена Литвин - завідувачка науково-методичного відділу Київської обласної бібліотеки для дітей, розкрила всі нюанси статистичної звітності та особливості електронної звітності в Есмар на 2023 рік.

Зарицький Віталій, директор видавництва «Ліра-К», презентував нові зразки бібліотечної техніки, даючи всім можливість дотримуватися найвищих стандартів обслуговування читачів.

Володимир Чупахін надав неймовірні можливості для розвитку бібліотек завдяки грантовій діяльності. Це справжній крок уперед для нашого культурного простору!

А справжнім фіналом став візит Віктора Андрієнка! Його теплий прийом, неофіційна атмосфера та доброзичливість змусили кожного почувати себе як вдома.

Бібліотека - це не просто місце, де зберігаються книги. Це центр культури, освіти та спілкування. Бібліотеки потрібні нам всім - державі, суспільству, громаді та кожному окремому читачеві.