Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Як тебе не любити…»

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги пов'язані з історією, фактами, реаліями сьогодення та людьми міста Києва.

 

Як тебе не любити... : коротка проза про сучасний Київ та киян 2017 / А. Піка; ред. О. Іваницька. – Київ:  «Видавництво «Фенікс», 2017. − 144 с. : іл.

Київ завжди був духовним осередком України, місцем найбільшої сили її народу. Саме через таку особливу роль Київ поставав у мистецтві у яскравих, неординарних образах. Нові історії захоплять читача не лише мальовничими образами сучасного міста, а й створять ілюзію туристичної прогулянки столицею.

 

 

 

Крижановська, О. Легенди Голосіївського лісу / Олена Крижановська ; конс.: О. Прядко, Р. Арап ; фото Г. Мордвінцева. − Харків : Видавець Мачулін, 2018. – 144 с. : іл.

У легендах завжди приховане щось реальне, що можна побачити, помацати, побувати на тому місці. Голосіївський ліс відомий багатьма дивами, зсувами простору і часу, таємничими місцями про які ходить багато чуток.

Зібравши історичні відомості та місцеві вірування автор намагається встановити зв'язок міфу з реальністю.

 

 

 

Роздобудько, І. Райські яблучка : збірка оповідань / Ірен Роздобудько;  − Київ : Нора-Друк, 2023. – 176 с. : іл.

Перша частина збірки − це «щоденник» перших десяти днів облоги Києва, які перевернули свідомість мирних мешканців, котрі опинилися в ситуації повномасштабного нападу. Частина тексту написана в режимі «он-лайн», а тому є одним із тисячі свідчень, подекуди – суб’єктивних і особистісних − про час, коли ми і світ ще не знали про масштаби трагедії геноциду і звитягу наступних днів, що ведуть Україну до Перемоги.

Друга частина збірки розповідає про ментальність і побут мешканців Донеччини. Адже сама авторка народилась і виросла в Донецьку. Його «топографія» тісно пов’язана зі спогадами дитинства і юності письменниці.

Третя частина складається з новел, написаних у 2014–2017 роках, коли пересічні громадяни ставали героями «видимого і невидимого фронту», а показові «герої» – зрадниками. Картатий печворк розмаїтих зрізі розмаїтих зрізів суспільства складається з новел, у яких переважає психологія «різних людей», їхніх вчинків, бажань і пошуків сенсу життя…