Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - підлітковий прозобукет

 

«У чарівний світ розкритої книги всім доступний вхід»

М. Гафурі

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги для підлітків про перше побачення, непорозуміння, кохання, розчарування.

В юному віці кожен має свій характер і своє життя. Шукає себе і власними кроками йде у світ.

Як бути готовим до цього всього? Як не втратити себе у вихорі подій та взагалі, яке воно життя підлітка? Читайте у книгах сучасних українських письменників. 

Буде цікаво!

 

Морозенко, М. Я закохалася : повість / Марія Морозенко. − Київ : ВЦ «Академія», 2019. − 128 с.

І в юному віці кожен має свій характер і своє життя. Шукає себе і власними кроками йде у світ. Переконується, що неможливо з усіма дружити і не мати конфліктів. Бо всі - різні. Неоднаково думають, поводяться і здобувають досвід. Гіркий досвід - також.

У героїні цієї повісті - чуйне серце. Думками і почуттями вона вже доросла. Закохується. Розчаровується. Знаходить правильні думки. І опиняється на порозі кохання, про яке мріяла.

 

 

Така любов : проза / уклад. Тетяна Качак. − Київ : ВЦ Академія, 2017. − 160 с.

Прозобукет «Така любов» – збірка оповідань для дівчат і хлопців, які тільки заходять на поле любові та відкриваються їй навстіж. Така любов, як квітка, виростає для кожного бентежно, очікувано і несподівано водночас. Вона тривожна, красива і жорстока.

 

 

 

 

Перше побачення : проза / Віталіна Макарик, Микита Гайдамака, Віоліна Ситнік та ін. − Київ : ВЦ «Академія», 2018. − 144 с.

Цей прозобукет (збірка оповідань) про дівчат і хлопців, які живуть в очікуванні першого побачення, готуються до нього та відчайдушно йдуть йому назустріч. Про відкриття, курйози й драми, які наздоганяють їх.

 

 

 

 

Теремко, В. 16 весна : повість / Василь Теремко. − Київ : ВЦ «Академія», 2018. – 128 с.

Шістнадцята весна не щадила нікого і по-своєму всміхалася всім. Боротьба за своє «Я», непорозуміння і дружба з дорослими, закоханість і перший інтимний досвід, конфлікти і бійка, футбольні баталії, втеча з дому – і ще багато різних подій поглинуло героїв цієї повісті.