Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - книги про веселих та мудрих звірят

 

Є у мене товариші вірні - книжки добрії. 

М. Грушевський

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги про веселих та мудрих звірят

Перша книга «Карлхен. Пригоди цілий рік» Ротраут Сузанни Бернер. Ротраут Сузанна Бернер – всесвітньо відома художниця, майстер ілюстрації, автор книг для дітей. Народилася  Ротраут Сузанна Бернер в 1948 році в Штутгарті, вивчала графіку та дизайн у Мюнхені. 1994 року вона випустила першу книгу із власними текстами. У 2006 р. нагороджена Німецькою премією дитячої та юнацької літератури. У 2009 р. здобула престижну премію в галузі мистецтва - Schwabinger Kunstpreis.

Друга книга  «Що б не було» Дебі Гліорі. Дебі Гліорі – письменниця і художниця із Шотландії, лауреат престижної премії «Children's Book Award». Дебі почала писати дитячі книги починаючи з 1976 року.

Третя книга «Так добре бути разом» написана Лангройтер Ютти. Ютта Лангройтер – дитяча німецька письменниця.

Народилася Ютта в Данії, проте її сім’ї довелося переїхати в Бельгію. Навчатися дівчина вирушила до Німеччини, де й залишилася на постійне прожиття. Вона закінчила Мюнхенський університет в 1968 році, здобувши спеціальність психолога-терапевта. В 1989 році Лангройтер стає хазяйкою магазину дитячої книги та береться за самостійне написання історій для юних читачів.

 

Бернер Р. С. Карлхен. Пригоди цілий рік / Ротраут Сузанне Бернер ; пер. з нім. О. Григоренко ; худож. Р. С. Бернер. - Харків : Крокус, 2021. - 112 с.

Зайчик Карлхен — найкращий друг малюків. Він вивчає назви місяців і пізнає всі принади весни, літа, осені та зими: рухливі ігри, смачні рецепти, веселі віршики та значення свят. Зайчик слухає казки, вчиться чемно поводитися в дитсадку, відгадувати загадки, робити саморобки та силу-силенну інших цікавих справ. А разом із Карлхеном цих премудростей вчаться й маленькі читачі.

 

 

Гліорі Д. Що б не було / Дебі Гліорі ; пер. з англ. Г. Осадко ; худож. Д. Гліорі. - Харків : Читаріум, 2021. - 32 с.

Книга «Що б не було» – Сила батьківської любові

Головний герой книги - Маленький вередун. Він має страх, що ніхто його не любить. Але, як завжди буває, для його мами він найважливіший у всьому світі. Ця ніжна і незрівнянна батьківська любов променисто виблискує на кожній сторінці книги. Автор з розумінням та чуттєвістю розповідає про важливість батьківської присутності та надійності для дитини.

 

 

Лангройтер Ю. Так добре бути разом / Ютта Лангройтер ; пер. з нім. Н. Якубчак. ‒ Харків : Читаріум, 2019. ‒ 32 с.

Зайчик Йозі посварився зі своїми сестрами, тож Метте та Марта хочуть самі гратися з подругою Лєною. Цього Йозі їм пробачити не може. Однак наближається буря, і Йозі дуже переймається за своїх сестричок.