Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Всесвітній День Мультфільмів

6 квітня – Всесвітній День Мультфільмів

Цей день відзначається щорічно, щоб вшанувати світових майстрів мультфільмів та відзначити значимість цього жанру в культурі.

Мультфільми мають багату історію, яка починається з 1906 року, коли французький художник Еміль Рейнер створив перший анімаційний фільм. З тих пір мультфільми стали невід'ємною частиною кінематографу та телебачення і відомі своєю унікальною магією, яка здатна зворушувати та навіть навчати глядачів будь-якого віку.

В цей день Київська обласна бібліотека для дітей пропонує до уваги книгу «Код Анатолія Дахна» Алли Підлужної про одного з найбільш видатних українських режисерів-аніматорів - Володимира Дахна. В книзі йдеться про його життєвий і творчий шлях, про те, як він створював свої незабутні мультфільми, які стали класикою української анімації. Це чудове доповнення бібліотечного фонду про українську культуру та історію мультфільмів. Вона зацікавить не тільки дітей, а й дорослих, які цінують високу якість української анімації та її місце в світовій культурі.

Всесвітній День Мультфільмів та книга Алли Підлужної «Код Анатолія Дахна» є чудовою нагодою поглибитися в історію української анімації та вшанувати талановитих митців, які роблять світ кращим та яскравішим.