Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Славутич-це ми!

 

Матеріал подано без змін

 

Славутич-це ми!

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Київської області)

 

Цикл зустрічей, присвячених Історії Славутича, продовжує радувати та дивувати мешканців нашого міста ще більш цікавішими темами.

     Цього разу йшлося про героїчну оборону рідного міста, про дні окупації, які показали всім нам, що ми можемо бути сильними та єдиними. Програма «Славутич-це ми»  складалася з 2-х частин, тобто на першу зустріч були запрошені ті люди, які захищали рідне місто від ворога.

     Герої ділилися своїми переживаннями та емоціями про події, які кров'ю вписані в історію міста Білого ангела.

     Біль плескався в очах присутніх, коли вони слухали виступи командира роти охорони Славутича, майора Валерія Худолія; першого заступника міського голови Віктора Шевченка; командира ДФГ, працівника Чорнобильської АЕС,депутата міської ради Дмитра Стельмаха; директора TV MediaDim Slavutych Олександра Демідова; митрофорного протоієрея, настоятеля Свято-Іллінського Храму, отця Іоанна Шепіду, який, озброївшись Христом і словом Божим, виступив проти рашистів.

    Червоною ниткою всіх виступів пройшла думка, що герої – усі Славутичани, які, взявши до рук Українські прапори, вийшли на Центральну площу. Їхній мирний протест проти окупантів знайшов відгук у серцях усіх, хто з тієї чи іншої причини, не зміг до них приєднатися.

    Учасники програми хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих захисників Славутича та України.

    Друга частина програми відбулася за два дні. Її гостями були мер Славутича, Фомічев Юрій Кирилович, директор Славутицького Кіноконцертного комплексу Лариса Маслій, заступник міського голови Олександр Лінкевич, Григорій Соколюк, чиє авторське відео про Славутичський майдан викликало бурхливі емоції у присутніх.

    Почесний мер Славутича Володимир Удовиченко з почуттям гордості за свій народ сказав, що скоро буде перемога в Україні, а Славутич уже переміг!

    Всі спогади, емоції промовців викликали сльози на очах у слухачів. Атмосфера єдності  панувала у залі. Всі були впевнені, що такий народ непереможний! А це означає, що перемога близько!

Кропта О.В,

завсектором клубної роботи

Славутицького ЗБІЦ

Київської області