Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Шевченківські дні у бібліотеці

 

Шевченківські дні у бібліотеці

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

Кожен українець знає, що 9 березня – це День народження найвідомішого українського поета Тараса Шевченка. Людина, що поєднувала художній і поетичний таланти, той, хто гострим словом формував основи для боротьби за незалежність.

Його слово - гостре і влучне. Він завжди був з нами українцями- на барикадах Майдану і окопах поблизу Бахмута, зараз він поруч з воїнами боронить свою рідну землю. 

Пророк. Майстер. Учитель. 

До дня народження Тараса Шевченка в КЗ "Публічна бібліотека" Вишневої міської ради відбулося чергове засідання розмовного клубу «Ми разом» за темою "Тарас Шевченко і жінки: відверто про особисте" . Тарас Шевченко, Кобзар, сумний суворий вусатий чоловік у шапці, що дивився на вас із портрета над дошкою в кабінеті мови та літератури.

Письменник, що супроводжував вас усю шкільну програму. А якщо вам не таланило і вчитель був поганим, — Тарас набивав вам до 11 класу оскому. 

Учителька Вишнівського академічного ліцею №2  Прокопець Ольга познайомила присутніх з живим Тарасом, чоловіком який чудово вмів носити костюми, любив шовкові нашийні хустки, а також мав великий талант у спілкуванні з жінками, яких на його шляху було чимало.

Шевченко, незважаючи на всі проблеми у своєму житті, це саме життя любив і мав до нього смак. Тож спростовуємо міфи і знаходимо для себе справжню ЛЮДИНУ, яка дуже любила свою батьківщину.

Присутні з великим інтересом ознайомилися  з  книжковою виставкою – вшанування "Тарас Шевченко -провісник долі України", матеріали  якої  відкривають для нас нового Тараса, геніального поета, талановитого художника та справжнього українця.

В  рамках бібліотечного проекту "Мистецький вернісаж" відбулася зустріч з талановитим художником нашого міста - Григорієм Васильовичем Безпалим. Під час зустрічі  пан  Григорій  презентував свою  нову картину і однойменне оповідання "Шевченків дуб. Ликера" - зі збірки спогадів автора. Затамувавши подих, присутні слухали розповідь про останнє кохання Тараса Шевченка до простої української дівчини Ликерії Полусмак. Дізнались, що і на батьківщині Григорія Васильовича росте величний 500-річний дуб, який в народі називають Шевченковим, тому що він зберігає багато спогадів і таємниць, пов'язаних з іменем Кобзаря.

Запрошуємо до бібліотеки всіх бажаючих помилуватися новою картиною Григорія Безпалого, а також познайомитись з 5-томним академічним виданням всього мистецького доробку Кобзаря-художника і поринути у світ незабутнього Шевченкового таланту!

Шевченківські дні — чудова нагода вшанувати Кобзаря, дізнатися більше про його життя та творчість, почути його, таку актуальну сьогодні поезію.

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.