Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

І лине над землею Шевченкове слово

 

І лине над землею Шевченкове слово

 (З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

10 березня 2023 року  в Баришівській бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради проведена година поезії «І лине над землею Шевченкове слово» з читачами-учнями 3-Б класу ОЗО «Баришівський ліцей» та вчителем Тетяною Кощій.

Провідний бібліотекар  Баришівської бібліотеки для дітей Юлія Гранько підготувала для дітей презентацію про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка та розповіла біографію великого українського письменника. Діти  декламували вірші  Тараса Шевченка, а також самі трішки відчули себе поетами, зігравши в гру «Склади вірш за опорними словами». Цікаво було послухати свій власний вірш від Тетяни Кощій про перший день весни, який вона  зачитала  присутнім.

А ще діти з вчителем зробили подарунок для бібліотеки, вони  проілюстрували вірші Тараса Шевченка і виготовили книгу «Тарас Григорович Шевченко - великий Кобзар!»

Працівники бібліотеки щиро вдячні їм за такий дарунок!

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко