Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Онлайн-подорож "Крим. Історія і сьогодення"

 

Матеріал подано без змін

 

Онлайн-подорож "Крим. Історія і сьогодення"

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ  Київської області)

  

 

Захід, в якому шла розповідь про Крим, виявився дуже своєчасним у світі нинішніх подій. Присутні побажали дізнатися щось нове про цей регіон.

Спочатку був запропонований для перегляду фільм, в якому розповідалося про історію виникнення півострова.

Потім було ознайомлення із маловідомими фактами. Слухачі ставили запитання, адже не всі знали, що Крим за історію існування був населений різними народами. Це були і тюрки, і кімерійці, скіфи, греки, римляни та інші народи.

Ніхто з присутніх не знав, що Феодосія зберегла свою назву з античного часу, а в Херсонесі знайдено залишки водопроводу, що складався з глиняних труб.

Про природу Криму учасники розмови знали не з чуток, бо багато хто любив там відпочивати. Проте всіх здивував факт, що на півострові 257 річок, які навесні стають вируючими потоками.

Чорне та Азовське моря, водоспади, гори, печери роблять Крим мальовничим та неповторним. Ніхто не залишається байдужим, побачивши наяву чудові пейзажі  із стародавніми пам'ятками архітектури.

Наприкінці заходу прозвучало бажання, як і раніше, відпочивати у цьому чудовому місці, милуватися його красою та просто радіти життю.

 

Кропта О.В,

завсектором клубної роботи 

Славутицького ЗБІЦ 

Київської області