Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Презентація дебютного роману українського письменника Сергія Пильтяя «Чаклун із Княжграда»

 

 

 

Матеріал подано без змін

 

Презентація дебютного роману українського письменника Сергія Пильтяя «Чаклун із Княжграда»

(З досвіду роботи Броварської міської публічної бібліотеки)

 

 

У Броварській міській публічній бібліотеці познайомилися із «Чаклуном із Княжграда»

19 лютого у читальному залі бібліотеки відбулася презентація дебютного роману українського письменника Сергія Пильтяя «Чаклун із Княжграда». 

Сергій Пильтяй - автор оповідань у жанрах фантастики (напрями – фентезі, кіберпанк). Родом із села Русанів на Броварщині, проте зараз проживає переважно в Києві. Його твори друкувалися у збірниках, здобували високі оцінки на літературних конкурсах. Проте до написання роману Сергій прийшов лише тепер. 

Сюжет «Чаклуна із Княжграда» перегукується із сучасною реальністю. Хоч проводити прямі паралелі автор не радить. Герої роману – переважно істоти з української міфології, проте є й "прибульці" з інших міфологічних світів.

За сюжетом, чаклун Ігор Варяжич, одержимий жагою повернути сестру з Потойбічного світу, шукає спосіб втілити свою мету в життя. Він роздобуває книгу, в якій описано шлях до Потойбіччя, проте ціна за знання буде високою. 

На презентації Сергій Пильтяй зауважив, що «Чаклун із Княжграда» – це лише перша книга під назвою «Ключі до Потойбіччя». Втім, друга книга вже готова до видання. 

На презентації гості ставили запитання про роботу письменника та його творчі плани, а також побажали якомога швидше видати наступну частину роману. 

А бібліотека завжди відкрита для презентацій та всіх нових ідей.

 

Завідуюча Броварської міської

публічної бібліотеки

Лідія Стрельченко