Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мовні посиденьки «Моє багатство – рідна мова»

 

Матеріал подано без змін

 

Мовні посиденьки «Моє багатство – рідна мова»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

21 лютого 2023 року до Міжнародного дня рідної мови в Баришівській бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради відбулися мовні посиденьки: «Моє багатство-рідна мова», на які завітали читачі- учні 2-В класу разом з вчителем Ларисою Карпенко, Баришівського ліцею ім. М.Зерова.

Діти розказували вірші, співали пісні про нашу рідну мову,слухали українську колискову,розповідали гуморески, грали в гру : «Поясни значення фразеологізмів», брали участь у вікторині : «З якої це казки?». А ще на свято завітали цікаві гості Палажка і Параска,ролі яких виконали учениці 5-А класу Баришівського ліцею ім. М.Зерова, Марія Купрієнко і Крістіна Копейко. Вони зіграли сценку, у якій вчили дітей не розмовляти суржиком, а чистою українською мовою.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. 

 

 Провідний бібліотекар Баришівської бібліотеки для дітей

Баришівської ЦБС

 

Юлія Гранько