Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

20 лютого українці вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні

 

20 лютого українці вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Тисячі людей схиляють коліна в молитві за відважних лицарів духу, які поклали своє життя на вівтар державності. 

Напередодні цього пам’ятного дня, піклуючись про безпеку малечі, відважний бібліотечний десант Київської обласної бібліотеки для дітей вирушив до малих читачів у школу. У тактичних рюкзаках воїнів відділу обслуговування малечі знайшлося чимало теплих патріотичних історій про відважних героїв Небесної сотні та усе необхідне, щоб долучити малечу до доброї справи. 

«…Коли розпочалась Революція Гідності, мені було лише 5 років, але я добре пам’ятаю, як мій тато їхав до Києва, туди, де кипів Майдан, бо не міг залишатися осторонь, бо не вміє бути байдужим. А потім пішов на війну. Я щаслива, бо мій тато повернувся. Але багато дітей осиротіли, бо під час революції в центрі Києва силовики розстрілювали протестувальників. Нема таких слів, якими можна розрадити тих, які переживають біль втрати найрідніших. Але ми повинні зробити все, щоб їхня жертва не була даремною. Хай свічка пам’яті горить у наших серцях. Тепер наша черга втілювати їхню мрію про незалежну, заможну, квітучу Україну». Так виглядає Небесна сотня очима дітей.

«Мама розповідала мені, що вони стали Янголами і оберігають нашу країну з небес».

Тож дітки виготовляли своїми рученятами Ангеликів пам’яті. 

Ці Янголи, наповнені щирим теплом дитячих сердець, їх світлими думками та побажаннями, будуть нагадувати усім нам - дорослим, що ніколи знову неможна допустити таких жахливих подій в нашій країні. А воїнам вони нагадуватимуть про те, що вони не самі - їх оберігає  їх Янгол-охоронець.