Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Серцю властиво любити

 

 

Матеріал подано без змін

Серцю властиво любити

(З досвіду роботи закладів культури відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

Кохання має крила,

Дарую відчуття свободи,

Окрилює і надахає.

 Кохання всесильне…

 

Доречно чи недоречно говорити в такий важкий період збройного протистояння російській агресії про любов, кохання і згадувати покровителя святого Валентина. 

Ці два почуття супроводжують нас усе свідоме життя: від народження і до смерті.

Це почуття до батьків, дітей, внуків, інших рідних чи близьких людей. Якби не почуття любові до них і своєї  батьківщини, то не було б кому обороняти і захищати нашу країну. З батьківськими та материнськими почуттями наші захисники і захисниці сьогодні на фронті стоять на захисті суверенітету України, виборюють свободу і волю, наше прагнення до життя у вільній і незалежній Україні. 

Любов’ю пронизані слова   віршів дітей Демівщинського СБК, а валентинки виготовлені з великою любов’ю та написами з  мріями, бажаннями  про мир і перемогу  дітьми Шпендівського та Кадомського сільського будинків культури знайдуть своїх власників на фронті; шкарпетки і валентинки, виготовлені під час  проведення  акції Мирівським СБК «Нашим захисникам з любов’ю»  також  знайдуть  своїх  адресатів серед  військових ЗСУ.

Тепло вітають і бажають мирних днів   учасників своєї групи  на сторінці у фейсбук Горохуватський сільський клуб та бібліотека. 

 Черняхівський СБК та філія №18 Черняхівська сільська бібліотека організували та  провели поетичний вечір «Серце – тобі не хочеться спокою».  А Шпендівський СБК і філія №20 Шпендівська сільська  бібліотека -  інформаційну годину «Що ми знаємо про день святого Валентина».

Звичайно, молодь прагне пізнати почуття кохання, тому у бібліотеках для них влаштовано наочні форми популяризації книг про це  святе почуття: 

у філії №12 Мирівська сільська бібліотека – книжкова виставка «Дівочі мрії», виставка жіночих романів «Любові чарівні сторінки»;

у Центральній  бібліотеці  – виставка романів, віршів, бестселерів «Всьому початок є любов»; 

у філії  №4 Горохівська сільська бібліотека – перегляд літератури «Нас поєднала любов». 

Отже, кохання - найзагадковіше з усіх людських почуттів, яке окрилює, дає сили і натхненність, радість і захоплення, яке заслуговує на свій день, на своє свято. 

Підготувала

провідний методист ОМЦНТКОР

 Антоніна Коршунова