Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Афганістан - пам'ять серця і вічний смуток

 

Матеріал подано без змін

Афганістан- пам'ять серця і вічний смуток

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

15 лютого 2023 року минає 34 річниця, як останній солдат залишив пекельну землю республіки Афганістан. Тоді в лексиконі народу з'явилися слова: Багран, Кабул, Кандагар, Термез. Щороку, цей день для воїнів- афганців особливе свято. Цього дня вони поминають побратимів, зустрічаються, згадують юність в чоботях, проведену в горах Афгану. 

Працівники Будинку культури та бібліотеки-філіалу с.Волошинівка Баришівської ЦБС відділу  культури та туризму Баришівської селищної ради провели годину спогадів "Афганістан- пам'ять серця і вічний смуток", на якій своїми спогадами про службу з 1988 по 1989 роки у місті Багран ДРА поділився наш односелець, старший лейтенант Пєшков Віталій Сергійович. З теплотою в очах наш співрозмовник згадує свою військову частину, своїх "друзів- афганців" і з гіркотою справжнє пекло: з самого ранку палаюче сонце, спекотний вітер, пісок, що не дає дихати і завжди хочеться пити, постійні обстріли, обстріли і... загиблих побратимів. Віталій Сергійович має багато бойових нагород, кожна з яких то пам'ять про те пекло, яке пройшов у молоді роки.

Завідувач бібліотеки-філіалу с. Волошинівка

Баришівської ЦБС

 Раїса Марченко