Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Афганістаном зранена душа

 

Матеріал подано без змін 

 

Афганістаном зранена душа 

 (З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

15 лютого вся Україна вшановує  учасників бойових дій на території інших держав.В цьому році минає 34 роки з часу виведення радянських військ з Афганістану.

Афганська війна – це ще одна сумна сторінка нашої історії, брудна і безглузда… Проте ця безглуздість не применшує героїзму наших воїнів там, в афганському пеклі. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями. Вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя. Ця війна тривала 10 років.  Саме цього дня 1989 року останній  солдат  покинув випалену  пекучим сонцем  країну, гідно виконавши  військовий обов’язок. І хоч назавжди було  закрито сторінку  цього героїчного  та драматичного літопису, але й через плин  часу  про ту чужу  війну  нагадують обеліски на могилах юнаків, яким не судилося  повернутися до  рідних осель.

До цієї дати в Обухівській центральній публічній бібліотеці для дорослих оформлено викладку - спогад «Афганістаном зранена душа». Біля викладки  проводяться  бесіди та огляди літератури. 

Час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку. Час і досі не загоїв рани учасників тієї жорстокої війни, які живуть, працюють і нині допомагають нашим воїнам Збройних Сил України якнайшвидше вигнати  російських окупантів з рідної землі, наближаючи той світлий день нашої Перемоги. Вони  ніколи не забувають про біль та загиблих на чужій землі друзів. Вічна пам’ять воїнам, які до кінця виконали свій військовий обов’язок!

 

Л.Храпач – завідуюча  Обухівською центральною публічною  бібліотекою

                    для  дорослих Обухівської міської ради