Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Щедрик проти "русского міра"

 

Матеріал подано без змін

 

"Щедрик проти "русского міра" 

Вчимо історію разом (перегляд документального фільму)

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

В КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради відбувся показ документального фільму "Щедрик проти "русского міра". Присутні 

(серед яких ВПО та мешканці нашого міста), побачилии захопливу, сповнену пригод історію світового турне хорової капели диригента Олександра Кошиці 1919–1924 років. За збігом сучасної історії сюжет фільму порушує низку актуальних проблем сьогодення — протидії російській культурній експансії та пропаганді, питання культурної дипломатії України, місця українського культурного продукту у світі та його боротьби за себе.

Після перегляду відбулася презентація книги одного з авторів фільму Тіни Пересунько ( авторки дослідження історії «Щедрика») «Культурна дипломатія Симона Петлюри: Місія капели Олександра Кошиця». Цю книгу наша бібліотека отримала в рамках Програми поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги. 

Унікальна історію стародавньої щедрівки, яка поєднала визвольні змагання українців на початку 20 століття та війну проти російської агресії у наш час не залишила нікого байдужим. 

Неймовірні паралелі між подіями 1919 року та сучасної війною, що точиться в нашій державі вражають. Як 104 років тому, так і зараз актуально протидіяти російській культурній експансії та пропаганді. Тримаймо разом інформаційний фронт!.

 

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл